در ابتدای این مراسم دکتر منکرسی، معاون سیاستگذاری این سازمان با اعلام این که هدف از رتبهبندی ارائهدهندگان خدمات مراکز داده، ارتقا کیفیت و نظارت بر عملکرد مراکز داده در کشور است؛ افزود: استاندارد سازی در این زمینه یکی از مولفه های بی بدیل در توسعه این حوزه است.
منکرسی خاطرنشان کرد: هفتۀ گذشته ابلاغیهای از سوی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات برای دستگاههای اجرایی صادر شد که از آنها خواسته شده است از مراکز دادۀ دارای رتبهبندی برای ذخیره اطلاعات و دادههای خود استفاده کنند و این می تواند خبر خوشی برای مراکز داده دارای رتبهبندی باشد.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد که شاهد افزایش کیفیت خدمات در این حوزه باشیم.
در ادامه این برنامه، مدیران عامل سه شرکت عصر پردازش اطلاعات امین، نوآوران شبکه سیز مهرگان(هاست ایران) و نوآوران فناوری اطلاعات امروز (آتنا هاست) به ارائه نظرات، مشکلات و چالشهای کاری خود در این حوزه پرداختند.
در بخش دیگر برنامه دکتر خوانساری، معاون وزیر و رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران به ایراد سخنرانی پرداخت.
خوانساری مرکز داده را کارخانۀ تولید، نگهداری و عرضه داده درسطح ملی دانست و با ابراز خشنودی از این که تاکنون شش شرکت از 27 شرکت متقاضی رتبه بندی، موفق به دریافت این گواهینامه شده اند، خواستار تسریع این روند از طریق افزایش تعداد مراکز ممیزیکننده شد و افزود: ما در هفتۀ گذشته فراخوانی در زمینه احراز صلاحات ممیزان مرکز داداه داشتیم و امیدواریم تعداد ای مراکز از پنج مرکز فراتر رود.
وی با اشاره به تفاهمنامه منعقده میان سازمان فناوری اطلاعات ایران، سازمان نظام صنفی رایانهای کشور و معاونت نظارت راهبردی وزارت ارتباطات از لزوم شفافیت فعالیتها در این حوزه سخن گفت و از مدیران مربوطه درخواست کرد با بررسی و استخراج مشکلات فعالان این بخش به حل مشکلات کمک کنند.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران رتبه بندی مراکز داده را یک مطالبه حاکمیتی عنوان کرد که بر مبنای آن وضعیت مراکز داده دولتی باید بازنگری شوند و چنانچه در این زمینه استانداردهای لازم را نداشته باشند باید از مراکز مورد تایید و دارای رتبه بندی خدمات مورد نیاز خود را تامین کنند.
در پایان مراسم گواهینامه رتبه بندی به دکتر علی طائی زاده، مدیرعامل مرکز داده امین اعطا شد.